Ayvacık Hayata Geçecek Projelerle MESUT Olmaya Devam Edecek

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, 31 Mart yerel seçimlerinde güven tazeledikten sonra yeni döneme ilişkin planlarını açıkladı.

Başkan Bayram, ekonomik koşullar ve tasarruf tedbirleri nedeniyle projelerin nasıl etkileneceği konusunda bilgi verdi ve Ayvacık halkına müjdeler sundu.

Başkan Bayram, açıklamalarında ilk olarak ülke genelinde alınan tasarruf tedbirlerine değindi. Bu tedbirler kapsamında, kamu yatırımlarına ayrılacak ödeneklerin sınırlı olacağını belirtti. Ancak, belediyenin mevcut projelerini tamamlamak için kararlılıkla çalışacaklarını ifade ederek. "Elimizde net bir bilgi olmamasına rağmen yeni yatırımlar için ödenek olmayacak. Bu da yeni yatırımların tasarruf tedbirleri kapsamında yapılamayacağı anlamına geliyor" dedi.

Devam Eden ve Tamamlanacak Projeler
Başkan Bayram, Ayvacık’ta devam eden ve tamamlanması planlanan projeler hakkında bilgi verdi. İlk olarak, bir önceki dönemde başlanılan ve bitirme sözü verilen Pazar yeri projesinin öncelikli olduğunu belirtti. Bu projeyi en kısa sürede tamamlayarak Ayvacık halkının hizmetine sunmak istediklerini söyledi. Ayrıca, %90’ı tamamlanmış olan kreş projesinin yaz aylarında hizmete açılacağını duyurdu.

Yeni Yaşam Vadisi Projesi
En dikkat çeken projelerden biri de "Yaşam Vadisi" oldu. Çamlık Restaurant Cafe’nin karşısındaki 110 dönümlük alanın, Ayvacık halkının ve ziyaretçilerin keyifle vakit geçirebileceği bir mesire yeri olarak projelendirildiğini açıkladı. Bu alanın 20 yıllığına İlçe Orman Müdürlüğü'nden kiralandığını belirten Bayram, "Bu geniş alanda yöresel pazarlar kurulacak, Ayvacık halkı kendi ürettiği ürünleri yerli ve yabancı turistlere satabilecek. Ayrıca, bir restoran inşa ederek ailelerin dinlenebileceği, yemek yiyebileceği ve sosyalleşebileceği bir alan oluşturacağız," dedi.

Kaynak: gazete boğaz

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram yeni döneme Yeni Projeler