Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk'ten Açıklama "Yakışıksız Olayları Kabul Etmiyorum

Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, 7 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı sonrası yaşanan ve asla kabul edilemeyecek olaylar hakkında bir açıklama yaptı. Öztürk, yaşanan yakışıksız olaylar ve bu durumu normal karşılamış gibi gösteren açıklamaları asla kabul etmediğini belirtti. Öztürk, "Keşke böyle bir durum hiç yaşanmasaydı," dedi.

Son 10 yıldır meclis toplantılarını canlı yayınlamaktan çekinen önceki belediye yönetiminin aksine, kendi yönetimlerinin şeffaf belediyecilik anlayışı ile tüm meclis toplantılarını halkla korkusuzca paylaştığını vurgulayan Öztürk, AK Parti Meclis Üyesi Hakan Genç'in Lapseki sahillerini işletme tesisleriyle işgal ettiğini ve bu tesislerin denetimi sonrasında kendilerine hesap sormaya kalkıştığını ifade etti. Canlı yayını iyi niyetle meclis gündemi kapandıktan sonra da sürdürdüklerini belirten Öztürk, bu iyi niyetlerinin AK Parti meclis üyeleri tarafından suistimal edildiğini iddia etti.

Öztürk, Erdem Candaroğlu hakkında daha önce defalarca açıklama yapmasına rağmen bazı kişiler tarafından bu konunun polemik hale getirildiğini dile getirerek, Candaroğlu'nun uzun yıllardır yanında olan bir inşaat mühendisi ve seçim süreci boyunca kendisine maddi ve manevi karşılık beklemeksizin destek olan arkadaşı olduğunu söyledi. Öztürk, Candaroğlu'nun provokasyon ve kışkırtmaya uygun olmayan bir tepki verdiğini belirterek, tüm Lapsekililerden özür diledi.

Belediye Başkanı Öztürk, meclisin huzurunu bozacak olayların yeniden yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri alacaklarını ve şeffaf ve adaletli yönetim anlayışlarını sürdüreceklerini kaydetti. 

Provokasyon ve usulsüz işlemleri yargıya taşıyarak halkla paylaşacaklarını da ifade eden Öztürk, bu tür itibarsızlaştırma hareketlerinin kendilerini zayıflatmak yerine güçlendirdiğini ve çalışma azimlerini artırdığını belirtti.

Lapseki Belediye Başkanı Öztürk, açıklamasını "Tüm halkımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur," diyerek sonlandırdı.

Lapseki Belediye Başkanı Attilla Öztürk yakışıksız olayları